musiqueta

Acoustic Dreamland

(Putumayo kids, 2011)

a0384976087_10.jpgPels qui no coneixeu el segell Putumayo, es tracta d’una discogràfica nord-americana amb seu a Nova York (també amb subseus a Europa, Llatinoamèrica i Austràlia) especialitzada en música popular i folklòrica d’arreu del món, allò que s’acostuma a anomenar world music. Si bé en aquesta categoria és habitual trobar-hi un poti-poti de no se sap ben bé què, cal reconèixer que la gent de Putumayo, des dels seus inicis l’any 1993, ha fet una feina rigorosa i acurada a l’hora de seleccionar material per a les seves publicacions. I és que, de fet , s’han especialitzat en l’edició de discos recopilatoris, com una format que dóna valor afegit a la diversitat sonora i musical de les cultures del món. Ha esdevingut per tant un segell de referència per aquest tipus de música. Cal afegir també la seva vessant social, amb una clara aposta pel suport a les comunitats on es desenvolupa aquesta música, així com també una aposta per un disseny original, únic i coherent en tots els seus discos, de la mà de l’artista britànic Nicola Heindl.

L’any 1999 la discogràfica va engegar Putumayo Kids (una secció de la discogràfica especialitzada en públic infantil), amb el llançament del primer disc recopilatori anomenat World Playground. Aquest segell té com a element diferenciador una intencionalitat clarament divulgativa i educativa, promovent el coneixement i el valor de la diversitat entre els infants a través de la música. Podem dir que ha esdevingut un dels segells de referència arreu del món pel què fa música especialment adreçada a infants.

El disc que us presento es diu Acoustic Dreamland i és el cinquè d’un seguit de discos que inclouen al seu títol el concepte dreamland, en tant que recullen cançons de bressol i de bona nit. És un disc de música folk amb cançons acústiques, amb un protagonisme clar de la guitarra americana, que pretén acompanyar els infants -i també els adults- en moments de relaxació i tranquil·litat, com justament pot ser l’hora d’anar al llit. Hi podeu escoltar artistes poc coneguts a casa nostra però amb cert reconeixement a Nord-Amèrica, com la cantautora folk Lucy Kaplansky, que obre el CD amb la bonica “Dreamland”; també en Victor Johnson que canta “Every thing is going to be alright” (una frase segurament dirigida a l’infant angoixat per la foscor a l’hora d’anar a dormir); també podeu escoltar “Blue Sky”, una cançó dels Allman Brothers versionada aquí per l’Elisabeth Mitchell. Ens quedem però amb el fantàstic valset “Here with me”, interpretat a guitarra i veu per la Frances England, una cantautora indie-folk especialitzada en música per infants (us recomano de totes totes la seva música, especialment el seu disc Explorer of the world, nominat als grammy aquest 2017)

Aprofito l’avinentesa per recomanar-vos de totes totes que feu una ullada a l’amplíssima col·lecció Putumayo (tant a la secció kids com a la generalista); trobareu des de recopilatoris més globals i variats fins a propostes més especialitzades. sigui per estils (reggae, folk, blues, jazz, celta…) o per procedència (Brasil, Àfrica, Llatinoamèrica, Itàlia, França, Hawai, Austràlia…). Tot plegat però, com us deia més amunt, seleccionat amb gust i un criteri musical rigorós.


 

Enllaços:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s